Τα μπαγκλαβαδάκια είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα που συνδυάζει την κριτσανιστή υφή των φύλλων με τη γλυκιά και αρωματική γέμιση από αμύγδαλα, κανέλα και ανθόνερο.

Υλικά:

Σπασμένα αμύγδαλα
Κανέλα
Ζάχαρη
Ανθόνερο
Φύλλα για μπακλαβά
Ηλιέλαιο
Λιωμένο φυτικό βούτυρο (spry)
Βούτυρο (για το πιάτο)

Σιρόπι:

2 1/2 ποτήρια νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
2-3 οόκληρα γαρίφαλα
2 ξυλάκια κανέλας
Ανθόνερο
1 κουταλάκι μέλι

Εκτέλεση

Βάζουμε στα σπασμένα αμύγδαλα κανέλα, ζάχαρη και ανθόνερο. Κάθε φύλλο το κόβουμε στην μέση. Βάζουμε ένα κουταλάκι γεμάτο αμύγδαλα. Μετά με πινέλο το αλείφουμε με ηλιέλαιο και λιωμένο spry(φυτικό βούτυρο)Το τυλίγουμε όπως τυλίγουμε τα κουπέπια.Στο πιάτο κάθε ένα που κάνουμε αλείφουμε με βούτυρο και ηλιέλαιο.Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς γύρω

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, τα γαρίφαλα, την κανέλα και το ανθόνερο. Βράστε το μείγμα για 5-6 λεπτά. Στο τέλος, προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά.

Όταν τα μπαγκλαβαδάκια είναι έτοιμα και έχουν κρυώσει, ρίξτε πάνω τους το ζεστό σιρόπι.
Αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι για λίγο πριν τα σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous