Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρος
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
100 ml χλιαρό νερό
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάκι μπύρα 500 ml (σε θερμοκρασία δωματίου)
Λίγη πάπρικα
Λίγο αλάτι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
2 βρασμένες πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Ξύδι

Εκτέλεση

Ξέπλυνα τον μπακαλιάρο (1 κιλό περίπου) σε ζεστό νερό και αφαίρεσα το δέρμα του.
Τον έβαλα να ξαλμυρίσει για 2 μέρες, αλλάζοντας συνολικά 6 νερά.
Τα δύο πρώτα νερά τα έβαλα χλιαρά και τα υπόλοιπα κανονικά βρύσης.
Τον στέγνωσα, αφαίρεσα τα κοκκαλάκια του,τον έκοψα σε κομμάτια και τον έβαλα σε
τρυπητό με απορροφητικό χ. κουζίνας να τραβήξει όλα τα υγρά του.

Για το κουρκούτι:
Σ’ένα μπολ διαλύω 2 φακ.μαγιά με 1 κ.σ.ζάχαρη και 100 ml.χλιαρό νερό.
Κοσκινίζω 350 γρ.αλεύρι γ.ο.χ., προσθέτω 1 κουτάκι μπύρα 500 ml( σε θ.δ.),λίγη πάπρικα και λίγο αλάτι.
Ανακατεύω καλά και σκεπάζω το μείγμα για μια ώρα να φουσκώσει.
Αλευρώνω τα κομμάτια μπακαλιάρου και τα βουτάω στο μείγμα.
Τηγανίζω σε γουόκ με μπόλικο σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Για τη σκορδαλιά…. δύο βρασμένες πατάτες,2 σκ.σκόρδο, αλάτι, μπόλικο ελαιόλαδο και ξύδι… όλα χτυπημένα στο μούλτι!!❤️

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου