Ανακαλύψτε τη γεύση της αυθεντικής μπατζίνας, μιας πλούσιας και αρωματικής πίτας με κολοκυθάκια και τυριά, που θα σας ταξιδέψει στην ελληνική ύπαιθρο. Η συνταγή αυτή συνδυάζει την φρεσκάδα των λαχανικών με την ένταση των τυριών, δημιουργώντας ένα πιάτο ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά:

800 γρμ κολοκυθάκια χονδροτριμμένα και καλά στραγγισμένα
2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
600 γρμ φέτα πικάντικη
150 γρμ γραβιέρα χονδροτριμμένη
5 μεγάλα αβγά
1-2 πιπεριές Φλωρίνης σε καρεδάκια
120 γρμ ελαιόλαδο
500 γρμ γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.γ μπέικιν
350 γρμ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μοσχοκάρυδο, δυόσμος
80 γρ. βούτυρο
λίγο καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι για το ταψί
σουσάμι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 40×30 εκ. και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα χονδροτριμμένα και στραγγισμένα κολοκυθάκια, τον μαϊντανό, τη φέτα, τη γραβιέρα και τις πιπεριές Φλωρίνης.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μοσχοκάρυδο και δυόσμο στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ενσωματώνουμε το μείγμα των τυριών και των κολοκυθιών στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε απαλά. Το μείγμα πρέπει να είναι παχύρρευστο.
Αδειάζουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.

Τοποθετούμε μικρά κομματάκια βουτύρου πάνω από τον χυλό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η μπατζίνα.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε.

H Συνταγή είναι της κας Sofia Fetra Andreas Zapaltas