Πώς να φτιάξετε Μπατσίνα, αυτή την πανεύκολη, αλλά απίστευτα νόστιμη κολοκυθόπιτα, που είναι γνωστή και ως κολοκυθόκεικ. Λοιπόν, πρόκειται για μια συνταγή που δεν έχει φύλλο, έτσι μπορείτε να την ετοιμάσετε σε ελάχιστο χρόνο, ενώ η γεύση της είναι μοναδική και θα αρέσει σε όλους.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μπατσίνα

Μπατσίνα

Η Μπατσίνα, αυτό το υπέροχο και αφράτο κολοκυθόκεικ με φέτα, είναι μια απίστευτα εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα σε συναρπάσει. Πρόκειται για έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που θα σε ταξιδέψει σε παραδοσιακά ελληνικά καλοκαίρια, έτσι λοιπόν, ετοιμάσου να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα στην κουζίνα σου.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη συνταγή, θα χρειαστούμε:

  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4 αυγά
  • 4 κολοκυθάκια μέτρια
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο
  • 400 γρ. φέτα
  • Λίγη φρυγανιά για το ταψί

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτή την απίθανη Μπατσίνα.

1. Πρώτα απ' όλα, τρίβω τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα στραγγίζω πολύ καλά με τα χέρια μου, για να φύγουν όλα τα υγρά τους. όσο καλύτερα τα στραγγίξεις, τόσο πιο σωστά θα ψηθεί η πίτα σου.

2. Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω με το σύρμα το ηλιέλαιο, το γάλα και τα αυγά.

3. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, ρίχνω μέσα τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, το αλάτι, το πιπέρι και τον δυόσμο. ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μαζί.

4. Στη συνέχεια, προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. στο τέλος, ρίχνω μέσα τη φέτα, την οποία έχω θρυμματίσει με τα χέρια μου.

5. Λαδώνω καλά ένα ταψί και πασπαλίζω λίγη φρυγανιά στον πάτο του. ρίχνω το μείγμα στο ταψί και το απλώνω ομοιόμορφα.

6. Πασπαλίζω με λίγη ακόμα φρυγανιά από πάνω και βάζω την Μπατσίνα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Η Συνταγή είναι της κας ολυμπια χουτα

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για την Μπατσίνα

  • Το μυστικό της επιτυχίας: Το πιο σημαντικό βήμα είναι να στραγγίξεις πολύ καλά τα κολοκυθάκια, γιατί έτσι η πίτα σου θα γίνει τραγανή και όχι νερουλή.
  • Η ονομασία: Μπορεί να τη βρεις και ως “κολοκυθόκεικ” ή “κολοκυθόπιτα”, όμως η Μπατσίνα είναι η παραδοσιακή της ονομασία.
  • Η φρυγανιά: Η φρυγανιά στον πάτο και την επιφάνεια του ταψιού θα κάνει την πίτα σου ακόμα πιο τραγανή και απολαυστική.