Μπουρέκια με φέτα και τραγανό φύλλο

Τα μπουρέκια με φέτα και τραγανό φύλλο είναι ένα έδεσμα που φτιάχνετε σε πολλά μέρη με πολλούς τρόπους. Η φέτα προσθέτει μια αλμυρή και πλούσια γεύση στο μπουρέκι, ενώ το τραγανό φύλλο προσφέρει μια ευχάριστη αίσθηση στο στόμα. Μπορείτε να τα απολαύσετε ως ορεκτικό, σνακ ή ακόμη και συνοδευτικό σε ένα γεύμα. Με την τέλεια ισορροπία από τη φέτα και το τραγανό φύλλο, τα μπουρέκια με φέτα και τραγανό φύλλο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια γευστική και ελαφριά λιχουδιά.

Υλικά

Φύλλα κρούστας για πίτα
αυγά,
τυρί φέτα
βούτυρο.

Εκτέλεση

Ανακάτεψα τα αυγά και την φέτα, ποσότητα ανάλογα με τα μπουρεκάκια που θέλετε να φτιάξετε, για τις 6 φύλλα που χρησιμοποίησα εβαλα 2 αυγά και περίπου 250 γρ τυρί φέτα.
Πασπαλίζω την κοντή πλευρά του φύλου ανα δύο τη φορά με το μείγμα και μετά με λιωμένο βούτυρο σε όλο το μήκος.
Τύλιξα και το έβαλα στο ταψί.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα!
Τραγανή απόλαυση με την τέλεια βελούδινη απαλότητα της γέμισης!

Σας εύχομαι μια υπέροχη μέρα!

H Συνταγή είναι της Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυρομπουρέκια

τυρομπουρέκια με αυγά και τυρί

Τα Τυρομπουρέκια με αυγά και τυρί (από έμπνευση της στιγμής και με υλικά που είχα σε μικρές ποσότητες προς διάθεση) έβγαλα πραγματικά κάτι πολύ νόστιμο.Εύχομαι σε όλους μια όμορφη και χαμογελαστή Παρασκευή! Φτιαξτε τα πιο νόστιμα τυρομπουρέκια με αυγά και τυρί 😋😋😋

Να πώς τα έφτιαξα:

1 πακ φύλλο κρουστας 400 γρ.
300 γρ τυρί φέτα
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι γιαουρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Λάδι

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά, προσθέτω το τριμμένο τυρί, το γιαουρτι, τη σόδα και ανακατεύω.
Αλείφω κάθε φύλλο με λάδι, διπλώνω στη μέση, βάζω 3-4 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση, διπλώνω λίγο στα πλαϊνά και τυλίγω σε μπουρεκι.
Έτσι προχωρώ με όλα τα φύλλα. Αραδιάζουμε σε ταψί σε χαρτί ψησίματος. Αφήνω λίγη από τη γέμιση από πριν και αλείφω τα μπουρεκάκια με ένα
πινέλο και πασπαλίζω με σουσαμι. Ανάβω το φούρνο στους 180° και, όταν ζεσταθεί, τα βάζω να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν
καλά. Όσο είναι ακόμα ζεστά τα αλείφω με βουτυρο.

Καλή απόλαυση

H συνταγή είναι από το Феня Георгиева