Αυτά τα Mπισκοτάκια Σμυρνέικα είναι εύκολα και νόστιμα και θα σας φέρει νοσταλγικές αναμνήσεις. Η τραγανή υφή τους και το πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού τα καθιστούν ιδανικά για ένα γρήγορο συνοδευτικό μεε καφέ ή τσάι.

Υλικά:

2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 ποτηράκι κονιάκ
2 μπέικιν
4 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 βιταμ σε χαρτί
Περίπου 1700-1800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό για άλειμμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιωσει.
Προσθέστε το κονιάκ, το μπέικιν, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα μικρό μπολ, τρίψτε το βιταμ.
Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα υγρών, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Προσθέστε το τριμμένο βιταμ στη ζύμη και ζυμώστε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Σκεπάστε τη ζύμη με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180-200°C με αντιστάσεις.
Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, κόβουμε μπισκότα με κουπάτ σε ό,τι σχήμα μας αρέσει και αλείφουμε με το αυγό.
Ψήστε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήστε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα σερβίρετε.

H συνταγή είναι της κας Μαρια Ροβιθακη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτάκια νηστίσιμα με καρύδα

Γεύση:

  • Η καρύδα δίνει μια υπέροχη, εξωτική γεύση στα μπισκότα.
  • Η ζάχαρη τα κάνει γλυκά και τραγανά.
  • Το χυμό πορτοκαλιού προσθέτει μια δροσιστική πινελιά.

Υφή:

  • Τα μπισκότα είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό.
  • Η καρύδα προσθέτει μια ωραία υφή.

Εμφάνιση:

  • Τα μπισκότα έχουν ωραιο χρώμα.
  • Είναι ιδανικά για να τα προσφέρετε σε ένα πιάτο με άλλα γλυκά για τον καφέ σας.

Γενικά:

  • Τα μπισκότα νηστίσιμα με καρύδα είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.
  • Είναι ιδανικά για vegans και για όσους νηστεύουν.
  • Είναι ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ.

Υλικά

2 ποτηρια ηλιέλαιο,
1 ποτηρι ζάχαρη,(εγώ έριξα καστανή κ την πέρασα από το μουλτι πριν)
1 ποτηρι χυμό πορτοκάλι,
200γραμ.ινδικη καρύδα,
3 βανιλιες,
1 κουταλακι γλυκού σόδα
1 κ μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 μπεικιν κ αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Εγώ έριξα 1 φαρινα και μιση δεν έβαλα μπεικιν.

Εκτέλεση

Βάζω όλα τα υλικά μαζί εκτός από την καρύδα κ το αλεύρι.
Τα ανακατεύουμε καλά κ μετά ρίχνουμε σιγά σιγά την καρύδα κ το αλεύρι.
Μια φαρινα ολόκληρη κ μισή περίπου, θα το δείτε καθώς θα ζυμωνετε, απαλό ζύμωμα.
Πλάθουμε μικρά γιατί φουσκώνουν αρκετά.
Στους 170-180 βαθμούς 20 με τριάντα λεπτά.

Καλή επιτυχια

Η Συνταγή είναι της Μαρω Θεοχαροπουλου

Προηγούμενο άρθροΚανελόνια με Κιμά και Σάλτσα Ντομάτας
Επόμενο άρθροΛουκάνικο Σοκολάτας