Συστατικά

150 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα, συν 1 φλιτζάνι επιπλέον
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο (l χρησιμοποιημένη μαρμελάδα βερίκοκο)

Μέθοδος

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, στους 180°C. Στρώνουμε 2 ταψιά φούρνου με χαρτί ψησίματος.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
Προσθέστε το αυγό και την βανίλια, χτυπώντας να ενωθούν.
3 Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι, διπλώστε το αλεύρι και την καρύδα για να σχηματιστεί μια ζύμη. Τυλίξτε κουταλιές της σούπας μείγμα σε μπάλες. Ρολάρετε με έξτρα καρύδα για να το καλύψετε. Τοποθετούμε σε δίσκους, με απόσταση 6 εκ., ισιώνοντας ελαφρά.

4 Ψήνουμε σε 2 παρτίδες, 15-20 λεπτά κάθε παρτίδα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Δουλεύοντας γρήγορα, χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού για να κάνετε εσοχές στο κέντρο κάθε ζεστού μπισκότου.
5 Αφήστε να κρυωσουν 5 λεπτά πριν τη μεταφέρετε σε συρμάτινες σχάρες για να κρυώσει εντελώς. Γεμίστε τις εσοχές σε κάθε μπισκότο με μαρμελάδα.

Καλή Απόλαυση

Please Visit here 👇
Thanks Everyone
Προηγούμενο άρθρο❤ Τούρτα μους σοκολάτας ❤
Επόμενο άρθροΣπιτικά κριτσίνια με σκόρδο – Μην χάσετε αυτή τη συνταγή 😋