Μπισκότα με Nutella και φουντούκι

Υλικά:

1 αυγό
180 γραμμάρια nutella
140 g μαλακού αλευριού

Για την γέμιση μπισκότων:
80 γραμ. Nutella
ψιλοκομμένα φουντούκια

Παρασκευή:

1. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε την nutella και χτυπάμε με ένα μίξερ. Προσθέστε αλεύρι και ανακατέψτε καλά με ένα μίξερ (αν είναι
απαραίτητο, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή κουτάλι στο τέλος). Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια διαφανής μεμβρανη και διαμορφώστε ένα μακρύ ρολό
που αργότερα θα κοπεί σε 20 ίσα μέρη. Τυλίξτε τη ζύμη σε αλουμινόχαρτο και αφήστε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

2. Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος πάνω σε ένα μεγάλο ταψί ηλεκτρικής κουζίνας. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και διαιρέστε την σε 20 ίσα μέρη με
ένα κοφτερό μαχαίρι. Διαμορφώστε κάθε μέρος σε μια μπάλα με τα χέρια σας και τακτοποιήστε τα στο έτοιμο ταψί. Τακτοποιήστε τις μπάλες σε
απόσταση μεταξύ τους. Πιέστε κάθε μπάλα με το δάχτυλο για να κάνετε μια εσοχή για γέμιση.
Ενεργοποιήστε το φούρνο για να θερμάνετε στους 180 βαθμούς.

3. Γέμιση των μπισκότων: Ρίξτε την Nutella στη σακούλα κατάψυξης. Κόψτε το πάνω μέρος της σακούλας και γεμίστε τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε με τα
ψιλοκομμένα φουντούκια στην επιφάνεια. Βάζουμε τα μπισκότα για ψήσιμο για 10 λεπτά. Προσέξτε να μην τα μαγειρέψετε, γιατί θα είναι σκληρά
(μόλις το κάτω μέρος των μπισκότων σκληρύνει λίγο, ψήθηκαν).
4. Αφήστε το μπισκότο να κρυώσει στο ταψί και μετά μεταφέρετέ το σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΠουτίγκα μπισκότων χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΤυροπιτάρια της Γιαγιάς….γρήγορο φαγητό εποχής