Αυτά τα μπισκότα “Μπανάνα” με τυρί κότατζ είναι μια απίστευτα νόστιμη και εύκολη λιχουδιά. Η μαλακή γέμιση του τυριου σε συνδυασμό με την τραγανή ζύμη δημιουργεί μια υπέροχη αντίθεση. Είναι ιδανικά για ένα απογευματινό σνακ ή για να συνοδεύσουν τον καφέ μου.

Υλικά

Για τη ζύμη:
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (ή 1/3 κ.γ. σόδα)
200-220 γρ. αλεύρι
Μια πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
150 γρ. cottage cheese
1 κρόκος αυγού
100 γρ. ζάχαρη
20 γρ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη βανίλιας
30 γρ. αλεύρι

Για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
Σε ένα μπολ, χτυπάω το βούτυρο με το μίξερ για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
Προσθέτω το γιαούρτι και χτυπαω.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτω τα στερεά υλικά στα υγρά και ζυμώνω τη ζύμη, μέχρι να γίνει μαλακή, εύπλαστη και καθόλου κολλώδης.
Χωρίζω τη ζύμη σε 25 μπάλες.

Ανοίγω κάθε μπάλα σε ένα μικρό φύλλο, πασπαλίζοντας με αλεύρι.
Σκεπάζω τις μπάλες και τις βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (ή όλο το βράδυ).
Σε ένα μπολ, ανακατεύω το τυρί , το βούτυρο, τον κρόκο αυγού, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω.
Βγάζω ένα μπαλακι παγωμένη ζύμη από το ψυγείο και το ζυμώνω με το χερι λίγο, για να μαλακώσει.
Ανοίγω το φύλλο σε ένα λεπτό οβάλ.
Βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και την απλώνω, αφήνοντας 1 εκατοστό από τις άκρες.

Τυλίγω το φύλλο σε ρολό και του δίνω σχήμα μπανάνας.
Τοποθετώ τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνω για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνω τα μπισκότα να κρυώσουν και τα πασπαλίζω με άφθονη ζάχαρη άχνη.