Φρεσκοψημένη μπουγάτσα που πλημμυρίζει την κουζίνα σου με άρωμα κανέλας. Η τραγανή κρούστα σπάει κάτω από το πιρούνι σου, αποκαλύπτοντας μια απαλή, βελούδινη κρέμα που λιώνει στο στόμα σου. Αυτό είναι το μαγικό αποτέλεσμα που μπορείς να πετύχεις με αυτή την πανεύκολη συνταγή για γλυκιά μπουγάτσα!
Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά 👇
10 φύλλα κρούστας για γλυκά (Πέντε κάτω ,πέντε πάνω σταυρωτά. ).
1+1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
1/2 κγλ αλάτι ψιλό
1 πλακα βουτυρο λιωμένο
Πυρέξ 25χ35 εκ
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την κρέμα:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ριχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το αλάτι.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα (για περίπου 5 λεπτά)και να πάρει μια βράση (να βγάλει την πρωτη φρουσκαλα).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε 2 κουταλιές βουτυρο να ενωθεί.
Αφήστε την κρέμα να χλυαρινει 10-15 λεπτα πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Συναρμολογήστε την μπουγάτσα:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C .
Αλείφουμε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο.
Στρώνουμε τον πάτο του ταψιού με τα φυλλα σταυρωτα, αλείφοντας με λιωμένο βούτυρο χωρίς να τα ακουμπαμε “βροχηδον”
Επαναλάβετε με μερικά ακόμη φύλλα (5 φύλλα), αλείφοντας το καθένα με βούτυρο (και το τελευταίο στο κέντρο).
Ρίξτε την κρύα κρέμα στο έτοιμο σκεύος.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα , αλείφοντας το καθένα με βούτυρο.
Διπλώστε τα φύλλα που προεξέχουν απο κάτω απο τις άκρες της πάνω στρώσης του φύλλου για να δημιουργήσετε
σαν ενα σφραγισμένο πακέτο.
Απο πάνω απλώνουμε με ένα πινελο σιλικόνης το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο
Ψήνω:
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να σφίξει η κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.
Σερβίρισμα:
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα πριν σερβίρουμε.
Συμβουλές:
Για να μην στεγνώσει το φύλλο, κρατήστε το σκεπασμένο με ένα υγρό πανί ενώ συναρμολογείτε τη μπουγάτσα.
Για πιο τραγανή κρούστα, αλείφετε την μπουγάτσα με επιπλέον λιωμένο βούτυρο πριν την ψήσετε.