Μπριζόλα με πιπεριές στο τηγάνι

Συστατικά

Διαφήμιση

500gr μπριζόλα κομμένη σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεσαίες λωρίδες
½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεσαίες λωρίδες
½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεσαίες λωρίδες
1 μισο κγ μαύρο πιπέρι
Αλάτι για γεύση
2 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές λάδι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κορνφλαουρ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκο

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τρία κουταλάκια λάδι και τσιγαρίζετε την μπριζόλα
σε δύο παρτίδες μέχρι να γίνει καφέ και στις δύο πλευρές. Αφαιρέστε από την φωτιά και κρατήστε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Αφαιρέστε και κρατήστε
στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα, τηγανίζουμε τις πιπεριές για μερικά δευτερόλεπτα και κρατάμε στην άκρη.
Προσθέστε την τηγανισμένη μπριζόλα πίσω στο τηγάνι. Αλατοπιπερώστε το κρέας με αλάτι και
μαύρο πιπέρι. Προσθέστε δύο φλιτζάνια νερό και αφήστε το να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για
45 λεπτά ή έως ότου το κρέας είναι τρυφερό. Προσθέστε νερό εάν το κρέας είναι ακόμη σκληρό
και συνεχίστε το μαγείρεμα.
Όταν το κρέας μαγειρευτεί προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Ανακατέψτε τα συστατικά της σάλτσας και ρίξτε τη μπριζόλα, ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστό.

Καλή Όρεξη

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση