Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα Μοναδική

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

250 γρ γάλα Alpro βανίλιας ή καρύδας
30 γρ χυμό λεμόνι
300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική ή Καστανή
250 γρ ηλιέλαιο ή Σησαμέλαιο
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ κακάο
10 γρ Μπεικιν παουντερ
5 γρ σόδα Μαγειρικής
250 γρ ζεστό νερό

Για την Σως Σοκολάτας
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ κακάο
120γρ ηλιέλαιο ή Σησαμέλαιού
600 γρ γάλα Alpro βανίλιας
160 γρ κουβερτούρα Μαύρη 60-70%

Διαφήμιση


Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα σόγιας με γεύση βανίλαις ή ότι άλλο έχετε (καρύδας αμυγδάλου) μαζί με την ζαχαρη και τον χυμό λεμόνι και το ηλιέλαιο και ανακατευουμε.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλέυρι με το μπεικιν παουντερ την σόδα μαγειρικής και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουε
Τέλος προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε να έχουμε ένα ωράιο, λείο και άκρως σοκολατένιο μείγμα.
Λαδώνουμε με ηλιέλαιο ένα ταψί 36χ25 και ρίχνουμε το μείγμα μας να ψηθεί.

Διαφήμιση

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 αέρα για 24 με 25 λεπτά, τσεκάρουε και με μαχαιράκι.
Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεκινάμε να φτιάξουμε την σως σοκολάτας.
Κόβω την σοκολατόπιτα σε κομμάτια. Ταυτόχρονα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σως σε μία κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν.

Μ ένα πιρουνι ή ξυλάκι κάνω τρύπες σ όλη την σοκολατόπιτα ώστε να απορροφήσει όλη την Σως.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό περίπου και αποσύρουμε
Ρίχνουμε την καυτή σως επάνω στην κρύα σοκολατοπιτα και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς και να κρυώσει.
Αφού κρθώσει η Σοκολατοπιτα και απορροφήσει όλη την Σως ρίχνουμε αμύγδαλα φιλέ

Διαφήμιση