Αυτά τα Νηστίσιμα τηγανητά ψωμάκια με μπέικιν πάουντερ είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση για ένα νόστιμο πρωινό ή σνακ. Δεν χρειάζεται να περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη, και το αποτέλεσμα είναι αφράτα και λαχταριστά ψωμάκια που τρώγονται σκέτα ή με διάφορες γαρνιτούρες.

Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι (περίπου 300 ml)
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι κατά βούληση
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη που να κολλάει)
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτω το λάδι και το χλιαρό νερό, λίγο-λίγο, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να κολλάει.
Ανακατεύω με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια μπάλα.
Μεταφέρω τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγω με λίγο ακόμα αλεύρι σε μια κρούστα πάχους περίπου μισής ίντσας.
Κόβω τη ζύμη σε τρίγωνα.
Τηγανίζω τα τρίγωνα σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρω τα ψωμάκια ζεστά.

Συμβουλές
Αν δεν νηστεύω, μπορώ να φάω τα ψωμάκια με τυρί.
Αν νηστεύω ή κάνω vegan διατροφή, μπορώ να τα φάω με μαρμελάδα, γαρνιτούρα ή ζάχαρη άχνη.
Το λάδι για το τηγάνισμα πρέπει να είναι αρκετό, ώστε τα ψωμάκια να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Μπορώ να προσθέσω και άλλα μυρωδικά στη ζύμη, όπως ρίγανη ή θυμάρι.
Καλή απόλαυση!

H συνταγή είναι από το Казано честно в кухнята