Ντομάτες με ρύζι και ελιές
Υλικά:
ντομάτες 1 κιλό
ρύζι 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού
κρεμμύδια 2 κεφάλια
σκόρδο 2 σκελίδες
μαϊντανός 1/2 ματσακι
ελιές 100 γραμμάρια
ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Συχνά παραμελημένη ή ξεχασμένη συνταγή για ντομάτες με ρύζι και ελιές είναι μια κλασική συνταγή η οποία σε παραλλαγές έχει ετοιμαστεί σε πολλά σπίτια.
Οι νόστιμες ντομάτες δίνουν τη γεύση, το άρωμα και τον πλούτο αυτού του απλού πιάτου,
το οποίο μπορεί να σερβιριστεί τόσο ως συνοδευτικό όσο και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.
Οι ντομάτες με ρύζι και ελιές μπορούν να σερβιριστούν τόσο κατά τη διάρκεια της νηστείας όσο και σε άτομα που ακολουθούν vegan διατροφή.
Εκτέλεση
Το πρώτο βήμα στη συνταγή για ντομάτες με ρύζι και ελιές είναι η επιλογή και η παρασκευή προϊόντων.
Η συνταγή για ντομάτες με ρύζι και ελιές μπορεί να γίνει με λευκό και καφέ ρύζι.
Εάν χρησιμοποιείτε καστανό ρύζι, καλό είναι να το μουλιάσετε για μία ή δύο ώρες νωρίτερα.
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ½ κουταλάκι του γλυκού λάδι, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι και ανακατεύουμε ξανά για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ζάχαρη, ψιλοκομμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες ελιές και σκόρδο και ανακατέψτε ξανά καλά. Αφήστε το σε χαμηλή φωτιά στη φωτιά μέχρι να βράσει ο χυμός ντομάτας, στη συνέχεια προσθέστε 4 κουπες νερό.
Το τρίτο βήμα στη συνταγή για ντομάτες με ρύζι και ελιές είναι προαιρετικό.
Αν το ρύζι δεν έχει γίνει, ρίχνουμε την κατσαρόλα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή Απόλαυση