Muffins από χαρουπάλευρο χωρίς γλουτένη

Πολύ μεγάλο όνομα, αλλά δεν μπορούσα να διαλέξω μόνο ένα και η συνταγή είναι αρκετά απλή.

Υλικά

Μαρμελάδα 130 γρ
Νερό 130 ml
Μπέικιν πάουντερ 1
Αλεύρι χαρουπιού 2 κ.σ
Καστανή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο 2 κ.σ
Αλεύρι καρύδας 100 γρ
Υγρό λάδι καρύδας 2-3 κ.σ
Ζάχαρη άχνη για ξεσκόνισμα αν θέλουμε

Παρασκευή

Διαλύουμε τη μαρμελάδα στο νερό, προσθέτουμε τις δύο κουταλιές ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε με σύρμα! Βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο. Ανακατευουμε. Ακολουθεί το βούτυρο και το αλεύρι
καρύδας.
Παίρνουμε μια αρκετά πηχτή ζύμη, η οποία χωρίζεται σε έξι φόρμες για μάφινς, τις οποίες έχουμε προηγουμένως
αλείψει με λάδι ή τις έχουμε βάλει σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο για περίπου 20/25 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τα έτοιμα muffins με λίγη άχνη ζάχαρη.
Δεδομένου ότι είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς αυγά, δεν ειναι πολυ σφιχτό, τα cupcakes είναι εύθρυπτα, αλλά σας
διαβεβαιώνω, απίστευτα νόστιμα, το χαρουπάλευρο έχει γλυκιά γεύση και επομένως μόνο δύο κουταλιές ζάχαρη αρκούν
για να φτιάξετε ένα πραγματικά νόστιμο cupcake.
Ιδανική εναλλακτική για άτομα που δεν καταναλώνουν γλουτένη.

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΤα πασχαλιάτικα Τσουρέκια
Επόμενο άρθροΜπράουνι σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων…όταν θέλετε γλυκό τώρα