Νόστιμο συκώτι χοιρινού κρέατος

Λεπτό και ζουμερό, πολύ νόστιμο συκώτι χοιρινού κρέατος που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο.

Υλικα:

Συκώτι 500 g
Αλεύρι
Φρέσκο ​​γάλα 1 ποτήρι νερου.
Αλάτι 1 κουτ.
Πιπέρι
Ζάχαρη 1-2 κουτ.
Κρεμμύδι 2 κεφάλια
Βαλσάμικο ξύδι 1 κουταλιά της σούπας.
Μαϊντανό για πασπαλισμα

Παρασκευή:

Το συκώτι πλένεται και κόβεται σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
Ρίχνουμε σε φρέσκο ​​γάλα και αφήστε για 1 ώρα για να παραμείνει σε αυτό.
Στη συνέχεια ρίξτε το συκώτι στο αλεύρι και τηγανίστε σε ζεστό λάδι.
Αφαιρείται και τα βάζετε σε χαρτί οικιακής χρήσης.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Κόψτε το κρεμμύδι σε μισοφέγγαρα και στύψτε με το χέρι.
Τηγανίζουμε τα κρεμμυδια στο λίπος από το συκώτι μέχρι να ροδίσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και μόλις αρχίσει να καραμελωθεί προσθέστε βαλσάμικο ξύδι.
Ανακατέψτε για 1,2 λεπτά και μετά προσθέστε αλάτι.
Το συκώτι επιστρέφεται στο τηγάνι και απλώνεται στο κρεμμύδι.


Βάλτε ένα καπάκι και μαγειρέψτε το πιάτο για 5-10 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό με πασπαλισμένο μαϊντανό.

 

Προηγούμενο άρθροΔίχρωμο Σιροπιαστό παντεσπάνι
Επόμενο άρθροΜακαρόνια φούρνου με τόνο