Τυροκούλουρο

Ετοιμάστε αυτό το νόστιμο Τιροκούλουρο, σε χρόνο μηδέν! Απολαύστε το με ένα φλιτζάνι καφέ!

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα, ξεπαγωμένη
Για τη γέμιση Τιροκούλουρο/Τυροκούλουρο:
120-150 γραμμάρια ανθότυρο (1 φλιτζάνι), θρυμματισμένο (ή φέτα, μυζήθρα)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γαρνιτούρα:
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½-1 φλιτζάνι σουσάμι

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε αυτή τη σφολιάτα Τυροκούλουρο συγκεντρώστε τα υλικά σας.
Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, γι’ αυτό φροντίστε να προθερμάνετε το φούρνο στους στους 200 °C.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα που έχει ξεπαγώσει σε μια επιφάνεια εργασίας και κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια κατά μήκος.

Σε κάθε κομμάτι σφολιάτας απλώνουμε τη γέμιση ανθότυρο. Φροντίστε να απλώσετε τη γέμιση τυριού στη μέση αφήνοντας άφθονο χώρο σε κάθε πλευρά.
Βρέχουμε τα πλαϊνά των γεμιστών κομματιών ζύμης και σφραγίζουμε. Τώρα θα έχετε δημιουργήσει «σχοινιά» ή «σωλήνες» σφολιάτας.
Στρίψτε αυτά τα «σχοινιά» της γεμισμένης σφολιάτας και ενώστε τις δύο άκρες, δημιουργώντας έτσι ροδέλες ψωμιού.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με το μέλι.

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Βουτήξτε γρήγορα κάθε Τυροκούλουρο
στο ζαχαρούχο νερό. Στη συνέχεια μεταφέρετε το Τυροκούλουρο σε ένα μπολ σουσάμι και καλύψτε κάθε επιφάνεια με σουσάμι.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε κάθε Τυροκούλουρο φροντίζοντας να αφήσετε κάποια απόσταση μεταξύ τους, καθώς θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 200 °C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το  vickisgreekrecipes

Προηγούμενο άρθροΣάμαλι Καρύδας Αιγύπτου
Επόμενο άρθροΣαλάτα λάχανο με ένα ασυνήθιστο ντρέσινγκ🥒🔥