Ομελέτα πατάτας στο φούρνο

Διαφήμιση

Ένα εξαιρετικό πιάτο για ένα νόστιμο και χορταστικό δείπνο. Μπορείτε να ταΐσετε όλη την οικογένεια με αυτό! Εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε κρέας, ζαμπόν ή λουκάνικο. Αλλά αποδεικνύεται νόστιμο ούτως ή άλλως. Όλα ετοιμάζονται πολύ απλά και γρήγορα. Ακόμη και ένας άπειρος μάγειρας μπορεί να φτιάξει το πιάτο.

Παίρνουμε τα ακόλουθα υλικά:

Πατάτες – 500 g
Κρεμμύδια – 2 τεμάχια.
Αυγά κοτόπουλου – 6 τεμάχια.
Σκόρδο – 2 σκελίδες
Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο – 2 κουταλιές της σούπας.
Βασιλικός / μαϊντανός / πράσινο κρεμμύδι.
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι ανάλογα με τη γεύση.
Γιαουρτι – 1 κουταλιά της σούπας

Βήμα-βήμα διαδικασία 

Διαφήμιση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε με τις πατάτες.
Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε λάδι και το ζεσταίνουμε. Τηγανίζουμε πατάτες με κρεμμύδια.

Διαφήμιση

Λίγα λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, λιωνουμε μέσα το σκόρδο στα λαχανικά και ανακατεύουμε.
Σπάμε τα αυγά σε κατάλληλο πιάτο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και όλα τα χόρτα ψιλοκομμένα, χτυπάμε.

Η φόρμα πρέπει να λιπαίνετε με λάδι, στη συνέχεια να βάλετε τις πατάτες, οι οποίες χύνονται με μάζα αυγών. Το βάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά και ψήνουμε στους 180°.
Μπορείτε να μαγειρέψετε απευθείας στο τηγάνι. Απλώς ρίξτε τις τηγανητές πατάτες με ένα αυγό και μαγειρέψτε μέχρι να είναι εντελώς έτοιμη η ομελέτα.

ΠΗΓΗ: Світ рецептів

Διαφήμιση

Διαφήμιση