Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για ομελέτα φούρνου που είναι τόσο, μα τόσο νόστιμη και εύκολη που θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά! Είναι μια τέλεια λύση για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα για όλη την οικογένεια, ειδικά τώρα που ο καιρός ζεσταίνει και θέλουμε κάτι ελαφρύ.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Ομελέτα φούρνου

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και φέτα, φρεσκοψημένη σε ταψί.

Φτιάξτε την πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου με πατάτες, φέτα και φρέσκα μυρωδικά. Μια εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

  • 3 πατάτες βρασμένες σε κύβους
  • 1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρές σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα σε κομματάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 8 αυγά
  • 1 φλ. του καφέ γάλα
  • 2 κ. σ. κορν φλάουρ

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά πώς θα φτιάξουμε την ομελέτα φούρνου μας:

  1. Σε ενα τηγανι ζεσταινω το λαδι, προσθετω το κρεμμυδι και τα κρεμμυδακια και τα σοταρω ελαφρα.
  2. Προσθετω σε κυβους τις βρασμενες πατατες και τα σοταρω ολα μαζι.
  3. Εκτος φωτιας ανακατευω τον μαιντανο και τον δυοσμο.
  4. Σ' ενα ταψακι 28 × 28 (ιδανικα), στρωνω ενα αντικολλητικο χαρτι και απλωνω το μιγμα του τηγανιου.
  5. Πανω απ' αυτο, τοποθετω τις ντοματες σε ροδελες και τα κομματακια της φετας.
  6. Ανακατευω καλα σ' ενα μπολ το γαλα με το κορν φλαουρ προσθετω τ' αυγα, αλατι, πιπερι και τα χτυπαω καλα.
  7. Περιχυω το περιεχομενο του ταψιου και ψηνω την ομελετα σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους αεροθερμο, για μιση ωρα περιπου να ροδοκοκκινισει και να φουσκωσει!

Η Συνταγη ειναι της κας Λένα Χριστοπούλου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η ομελέτα φούρνου σας ακόμα πιο τέλεια:

Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως πιπεριές διάφορες χρωματιστές, κομματάκια αλλαντικών (π.χ. ζαμπόν, γαλοπούλα), ή ακόμα και μανιτάρια. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!

Το κορν φλάουρ στο γάλα βοηθάει την ομελέτα να γίνει πιο αφράτη και να φουσκώσει όμορφα. Μην το παραλείψετε!

Για πιο έντονη γεύση φέτας, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (π.χ. γραβιέρα) στο τέλος του ψησίματος.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή