Λουκουμάδες με γιαούρτι

Σπιτικοι Λουκουμάδες που έχουν τη γεύση αυτού που παίρνετε από το τοπικό φούρνο, αλλά μπορείτε να τα φτιάξετε στο σπίτι σε 15 λεπτά! Αυτή η εύκολη συνταγή είναι ιδανική για μια γρήγορη απόλαυση το Σαββατοκύριακο και είναι πάντα βέβαιο ότι θα σας ικανοποιήσουν.

Συστατικά

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
1 σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
νερό οσο απαιτείται

Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: –
140 γραμμάρια απλό αλεύρι + 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ (1 φλιτζάνι + 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ) – 140 γραμμάρια απλό αλεύρι + 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (1 φλιτζάνι + 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ προσθέστε 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 κουταλιές ζάχαρη (προαιρετικά), 1 σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας και 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι και ανακατέψτε καλά
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέστε νερό όσο χρειάζεται και ανακατέψτε. Το μείγμα πρέπει να είναι κολλώδες
Βήμα 3
Ρίξτε το κολλώδες μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Μην προσθέσετε επιπλέον αλεύρι.
Βήμα 4
Ρίχνουμε τους λουκουμάδες στο καυτό λάδι  πιεζοντας την σακούλα και κοβοντας τους με ψαλίδι όσο μεγαλους θέλουμε,  και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά Όσο οι λουκουμάδες τηγανίζονται, χρησιμοποιήστε μία τρυπητή κουτάλα για να τους βυθίζετε και να τους γυρνάτε, έτσι όλες οι πλευρές να ροδίσουν. Βγάλτε τους λουκουμάδες σε ένα πιάτο που το έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο μείγμα.

Όταν ολοκληρώσετε, τοποθετήστε τους λουκουμάδες σε μία μεγάλη πιατέλα, περιχύστε τους με ζεσταμένο μέλι και πασπαλίστε τους με την κανέλα και τα καρύδια.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦανταστικές Μπιφτεκόπιτες
Επόμενο άρθροΚατιμέρια (τηγανίτες Λήμνου) με πετιμέζι