Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Η Πάστα Σοκολατίνα είναι ένα γλυκό που λατρεύω, γιατί είναι τόσο πλούσιο, σοκολατένιο και ταυτόχρονα τόσο ανάλαφρο! Είναι η τέλεια επιλογή για κάθε περίσταση, είτε έχετε γενέθλια, είτε θέλετε απλά να φτιάξετε κάτι ξεχωριστό για την οικογένειά σας. Σήμερα θα σας δείξω πώς φτιάχνω αυτή την απίθανη Πάστα Σοκολατίνα, βήμα-βήμα, για να σας βγει τέλεια!

Πάστα Σοκολατίνα

Λαχταριστή πάστα σοκολατίνα με στρώσεις παντεσπάνι, μους σοκολάτας και γκανάζ, διακοσμημένη με λιωμένη λευκή σοκολάτα.

Φτιάξτε την πιο νόστιμη Πάστα Σοκολατίνα! Ένα πλούσιο γλυκό με αφράτο παντεσπάνι, βελούδινη μους σοκολάτας και λαχταριστή γκανάζ. Ιδανική για κάθε περίσταση!

Prep Time 40 minutes
Cook Time 12 minutes
Additional Time 3 hours
Total Time 3 hours 52 minutes

Ingredients

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 γρ. νερό
  • 3 κ.σ. κονιάκ

Για το παντεσπάνι

  • Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
  • 3 αυγά μέτρια
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. κακάο και επιπλέον για το ταψί
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. ηλιέλαιο

Για τη μους

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο 330 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την γκανάζ

  • 250 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη για το σερβίρισμα

Instructions

    Πάμε τώρα βήμα-βήμα να φτιάξουμε αυτή τη λαχταριστή Πάστα Σοκολατίνα:

  1. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά και αφή 2. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανα-
    νουμε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
    κατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
    Βουτυροκακαώνουμε ένα βαθύ ταψί (25x35 εκ.) και το αφήνουμε στην άκρη. 3. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά με
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, 3-5 λεπτά.
    Όσο χτυπάμε τα αυγά, ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλεύρι,το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
    Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Χτυπάμε ένα λεπτό,μέχρι να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
    Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά του μπολ. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να έχου
    με ένα αφράτο μείγμα.
    Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε με τη σπάτουλα, να απλωθεί
    ομοιόμορφα στην επιφάνεια του ταψιού.
    Ψήνουμε 10-12 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και ραντίζουμε το παντε σπάνι με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα, χωρίς να βγάλουμε το παντεσπάνι από το ταψί.
  3. ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ
    Δημιουργούμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. 2. Βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί. (Δεν τη χτυπάμε πολύ για να μην κόψει. Είναι έτοιμη όταν έχει πάρει υφή γιαουρτιού. 3. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύου με γρήγορα, αλλά με απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τη μους τη φτιάχνουμε λίγο πριν στήσουμε την πο στα και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο κρύο παντεσπάνι. Πριν φτια ξουμε την γκανάζ, μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
    . Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. 2. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι σχεδό να βράσει και την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα.
    Αφήνουμε για ένα λεπτό και μετά την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικά νης, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Απλώνουμε πάνω από τη μους ομοιο μορφα και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, 3-4 ώρες. Κόβουμε σε κ διακοσμούμε με λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε κομμάτι

Η Εκτέλεση είναι της κας Κωνσταντίνα Ριζάκου

Notes

Για να γίνει η Πάστα Σοκολατίνα σας πραγματικά αξεπέραστη, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Αυγά για παντεσπάνι: Είναι σημαντικό τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να αφρατέψουν καλύτερα.

Απαλό ανακάτεμα: Όταν ενσωματώνετε τα στερεά υλικά στο παντεσπάνι και τη λιωμένη κουβερτούρα στη σαντιγί, να ανακατεύετε με πολύ απαλές κινήσεις, για να μη χάσετε τον όγκο που έχετε δημιουργήσει.

Παγωμένη κρέμα γάλακτος: Βεβαιωθείτε ότι η κρέμα γάλακτος για τη μους είναι ΠΑΓΩΜΕΝΗ, απευθείας από το ψυγείο, για να γίνει σφιχτή σαντιγί. Ακόμα καλύτερα, βάλτε και το μπολ και το σύρμα του μίξερ στο ψυγείο για 10-15 λεπτά πριν τη χτυπήσετε.

Ψύξη: Μην βιαστείτε με τους χρόνους ψύξης. Είναι καθοριστικοί για να σφίξουν σωστά οι στρώσεις και να κοπεί όμορφα η πάστα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή