Δείτε Επίσης: Σοκολατόπιτα χωρίς Σοκολάτα | Η Καλύτερη Σοκολατόπιτα στο διαδίκτυο

Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτας!

ΥΛΙΚΑ

3 Αυγα
100 γρ Ζαχαρη
1 κγ Εκχυλισμα Βανίλιας
90 γρ Ηλιέλαιο
90 γρ Νερό
40 γρ Κακαο
135 γρ Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις
20 γρ Μπέικιν Πάουντερ
1 πρέζα Αλατι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
400 ml Νερό
400 γρ Ζαχαρη
1 κσ στιγμιαίο Καφές
30 γρ Κακαο
1 κσ Κονιάκ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
300γρ Γάλα
100γρ Ζαχαρη
35 γρ Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις
100γρ σε κομματάκια Κουβερτουρα
150γρ Πραλίνα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ, το κακάο και το κονιάκ. Όταν πάρει βράση αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη, την βανίλια και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο και το νερό. Από πάνω κοσκινίζουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι . Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε ταψί 32 * 25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 30 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστό ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την πραλίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε από πάνω στο παντεσπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Καλή απόλαυση!

Δείτε Επίσης: Σοκολατόπιτα χωρίς Σοκολάτα | Η Καλύτερη Σοκολατόπιτα στο διαδίκτυο

ΠΗΓΗ: Roula Karipis

Προηγούμενο άρθροΜια διαφορετική συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο.
Επόμενο άρθροΚολοκυθοανθοί γεμιστοί…το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό