Πίτα από τριμμένη πατάτα με τυρί και σκόρδο

Οι πατάτες είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη C, το κάλιο και το μαγνήσιο.
Το τυρί παρέχει στον οργανισμό ασβέστιο, πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα.
Το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι επίσης καλό για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Συστατικά:

Διαφήμιση

1. Πατάτες – 6 μεσαίου μεγέθους κομμάτια
2. Αυγά – 2 κομμάτια
3. σκόρδο – 2 σκελίδες
4. Μαγιονέζα – 3-4 κουταλιές της σούπας
5. Τυρί – 100 γραμμάρια
6. Αποξηραμένος άνηθος (ή άλλα μυρωδικά ανάλογα με τη γεύση) – 1 κουταλιά της σούπας
7. Αλάτι – ανάλογα με τη γεύση
8. Πιπέρι – ανάλογα με τη γεύση

Προετοιμασία:

1. Τρίψτε το τυρί σε λεπτό τρίφτη. Τρίψτε επίσης το σκόρδο.
2. Συνδυάστε το μισό τριμμένο τυρί με ένα αυγό και τον αποξηραμένο άνηθο. Καλύψτε την πιτα με αυτό το μείγμα για να σχηματιστεί
μια κοκκινιστή κρούστα.
3. Ανακατέψτε το δεύτερο αυγό και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί με το σκόρδο και τη μαγιονέζα. Αυτή είναι η γέμιση για την πιτα.
4. Τρίβετε τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη και τις προσθέτετε στην γέμιση. Αλατοπιπερώνετε για να δοκιμάσετε.
5. Τοποθετήστε την πιτα σε ένα ταψί 26 εκατοστών.
6. Καλύψτε την κορυφή με το μείγμα αυγού-τυριού-ανηθού.
7. Στείλτε την πιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Θα πρέπει να σχηματιστεί μια κοκκινωπή κρούστα.

Καλή όρεξη!

Διαφήμιση


Διαφήμιση