Αν ψάχνετε για μια ελαφριά και ταυτόχρονα πεντανόστιμη επιλογή, τότε αυτή η πίτα με τυρί και μήλο είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε! Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή που συνδυάζει τέλεια τη γλυκύτητα του μήλου με την αλμυρή γεύση του ανθότυρου.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Πίτα με Τυρί και Μήλο

Κομμάτι από την πίτα με τυρί και μήλο, με ορατά τα κομμάτια μήλου και το ανθότυρο.

Φτιάξτε μια ελαφριά και γευστική πίτα με τυρί και μήλο. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τους συνδυασμούς γλυκού-αλμυρού και είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

Για τη Ζύμη:

  • 2 τεμ. αυγά
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • Βανιλίνη (όση θέλετε)
  • 130 γρ. κεφίρ
  • 50 γρ. φυτικό λάδι
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη Γέμιση:

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. ανθότυρο ή τυρί κότατζ
  • 1 τεμ. μήλο

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη πίτα με τυρί και μήλο:

  1. Ρίχνω τη ζάχαρη στα αυγά και ανακατεύω καλά.
  2. Ρίχνω το κεφίρ, τη βανιλίνη και κοσκινίζω το αλεύρι και το baking powder.
  3. Ανακατεύω, για να μην έχεις βόλους, και προσθέτω το φυτικό λάδι.
  4. Ανακατεύω ξανά καλά και τώρα η ζύμη είναι έτοιμη!
  5. Στρώνω τη φόρμα με λαδόκολλα, ή τη λαδώνω καλά.
  6. Βάζω τη ζύμη στη φόρμα και απλώνω το τυρί χοντροτριμμένο από πάνω, σαν αυτές τις μεγάλες φέτες.
  7. Κόβω το μήλο σε φέτες και το βάζω στη ζύμη.
  8. Αλείφω το λιωμένο βούτυρο και μετά πασπαλίζω το με ζάχαρη. Μία κουταλιά αρκεί!
  9. Ψήνω το για 30 λεπτά και είναι έτοιμο!

Notes

Χρήσιμα Tips για την Τέλεια Πίτα με Τυρί και Μήλο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η πίτα με τυρί και μήλο σας ακόμα πιο νόστιμη. Για ακόμα πιο αρωματικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα στη ζύμη ή πάνω από τα μήλα πριν το ψήσιμο. Αν δεν έχετε κεφίρ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα με λίγο ξύδι ή χυμό λεμονιού για να το κάνετε να κόψει (περίπου 1 κ.σ. ξύδι ή λεμόνι σε 130 γρ. γάλα και αφήστε το 5 λεπτά). Μην παραψήσετε την πίτα, για να παραμείνει αφράτη.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή