Η Πίτσα στο Πι & Φι είναι η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή που έχω δοκιμάσει για σπιτική πίτσα, και το αποτέλεσμα είναι απλά πεντανόστιμο! Με δύο μόνο βασικά υλικά, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το γιαούρτι, μπορούμε να έχουμε μια ζύμη αφράτη και τραγανή εξωτερικά. Είναι ιδανική για εκείνες τις μέρες που θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο και σπιτικό χωρίς πολύ κόπο. Εγώ τη φτιάχνω πολύ συχνά και όλοι ξετρελαίνονται!
Υλικά για την Πίτσα
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 400 γρ. γιαούρτι (2 κεσεδάκια)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Υλικά για τη Σάλτσα
- 1 κουτάκι χυμό ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Ρίγανη
- Γλυκιά ή καυτερή πάπρικα
Υλικά για τη γέμιση
- Ό,τι αλλαντικά και τυριά μας αρέσουν
- Πιπεριές
- Μανιτάρια
Εκτέλεση της συνταγής
Ζυμώνω όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί, δηλαδή το αλεύρι, το γιαούρτι, το αλάτι και τη ρίγανη. Αφήνω τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Την απλώνω σε ένα μεγάλο, λαδωμένο ταψί του φούρνου, χρησιμοποιώντας και τα χέρια μου λαδωμένα. Ψήνω τη βάση για 10 λεπτά στους 180°C.
Εν τω μεταξύ, ανακατεύω όλα τα υλικά για τη σάλτσα (χυμό ντομάτας, κέτσαπ, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ρίγανη, πάπρικα) σε ένα μπολ. Βγάζω το ταψί από τον φούρνο, απλώνω τη σάλτσα, προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά που έχω επιλέξει για τη γέμιση και ξαναψήνω για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Η πίτσα στο πι & φι είναι έτοιμη για απόλαυση!
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 30 λεπτά για τη ζύμη
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα
Χρήσιμα Tips για την Πίτσα
Για να πετύχετε την ιδανική υφή, βεβαιωθείτε ότι το αλεύρι που χρησιμοποιείτε είναι τύπου “που φουσκώνει μόνο του” και όχι απλό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε υλικά επιθυμείτε για τη γέμιση, αρκεί να μην είναι πολύ υγρά.
Η πίτσα είναι πιο τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά, ιδανική για όσους δεν προτιμούν τη λεπτή ζύμη.











