Πίτσα στο ταψί !
Υλικά για 1 ταψί:
Αλεύρι “0” 400γρ+
αλεύρι “00” για πιτσα 50 γρ.
4 γρ μαγιά μπύρας (Η ποσότητα της μαγιάς σχετίζεται με τους χρόνους για να φουσκωσει,
όσο λιγότερη μαγιά προσθέσετε τόσο πιο γρηγορα θα πρέπει να φουσκώσει. Μπορείτε να πάρετε έως και 1 γρ μαγιά αφήνοντας τη ζύμη στο ψυγείο για 24 ώρες)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά γεμάτη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι για γεύση.
350 ml νερό
Μέθοδος:
Βάζω το αλεύρι στο μπολ, χρησιμοποίησα το μίξερ, προσθέτω τη μαγιά, το 70% του νερού και ξεκινάω το ζύμωμα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το άλλο νερό, μόλις τελειώσει και απορροφηθεί, προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, συνεχίζουμε να ζυμώνουμε ξανά και μετά προσθέτουμε το αλάτι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 10 λεπτά, θα γίνει μαλακή, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Το μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια αλευρωμένη με σιμιγδάλι και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας διπλώνουμε τη ζύμη από πάνω της 3-4 φορές και σχηματίζουμε μια μπάλα.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένο με ένα μπολ για 20-30 λεπτά και επαναλαμβάνουμε το δίπλωμα.
Αλείφουμε το μπολ με λάδι, βάζουμε μέσα τη ζύμη και επίσης λαδώνουμε την επιφάνεια.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
Μόλις περάσει η ώρα, το βάζουμε στο φούρνο σβηστό με το φως αναμμένο για 2 ώρες.
Απλώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας κατευθείαν στο λαδωμένο ταψί και φτιάξτε λαχταριστές πίτσες με υλικά της αρεσκείας σας!!!
Σήμερα εβαλα καθαρισμένη ντομάτα, μοτσαρέλα, τόνο και κρεμμύδι και ελιές.
Ψήσιμο χωρίς μοτσαρέλα 190°x25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, βάζουμε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Καλή απόλαυση
Η Συνταγή είναι απο το Katja in cucina