Κουλουράκια με τρούφα σοκολάτας

Αυτά τα κουλουράκια με τρούφα σοκολάτας μοιάζουν με μικρούς θησαυρούς σοκολάτας, τυλιγμένους σε μια τραγανή ζύμη. Η πλούσια γεύση της σοκολάτας αγκαλιάζει το βανίλια και τη ζάχαρη, δημιουργώντας μια αρμονία που λιώνει στο στόμα. Η τρούφα σοκολάτας προσθέτει μια αίσθηση πολυτέλειας και μια γήινη υφή που έρχεται σε τέλεια αντίθεση με την τραγανότητα των κουλουρακιών.

Υλικά

για 48-50 κουλουράκια
2 μεγάλα αυγά (100 γραμμαρίων)
80 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml λάδι
1 βανίλια
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10 γραμμάρια μπέικιν
330 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ακόμα
60 γραμμάρια τρούφα σοκολάτας
150 γραμμάρια κουβερτούρα

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέστε τρουφα σοκολατας σοκολάτας και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
3. Η ζύμη είναι μαλακή και δεν κολλάει.
4. Παιρνετε ζυμη και πλαθετε κουλουράκια 2εκ παχος και 10-12 μηκος
5. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.


6. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-35 λεπτά σε θερμοκρασία 160 με 170 °C.
7. Αφού περάσει ο χρόνος, ελέγξτε αν έχουν ψηθεί και αν ναι, αφαιρέστε τα από το φούρνο.
8. Βουτάμε τις άκρες των μπαστουνιών στη λιωμένη σοκολάτα και αν θέλουμε πασαλίζουμε με καρυδα..
9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα

Πέρα από την γεύση τους, τα κουλουράκια με τρούφα σοκολάτας έχουν και άλλα πλεονεκτήματα:

  • Είναι εύκολα στην παρασκευή τους, ακόμα και για αρχάριους ζαχαροπλάστες.
  • Μπορείτε να τα φτιάξετε με διάφορα σχήματα και μεγέθη, δίνοντας τους μια πιο παιχνιδιάρικη εμφάνιση.
  • Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις τρούφας, όπως λευκή σοκολάτα 
  • Διατηρούνται φρέσκα για αρκετές ημέρες, σε αεροστεγές δοχείο.

Εάν ψάχνετε για μια νόστιμη, εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή, τα κουλουράκια με τρούφα σοκολάτας είναι η τέλεια επιλογή!

Η Συνταγή είναι της κας ΒΕΡΑ ΠΛΕΥΡΑΚΗ-ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΜαγειρικές Απολαύσεις

Προηγούμενο άρθροΚέικ-τουρτα ή το λεγόμενο Frankfurter Kranz
Επόμενο άρθροΤο μυστικό του τέλειου σουβλακίου