Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Το είναι ένα γλυκό που απλά το λατρεύω! Είναι πεντανόστιμο, δροσερό και το καλύτερο; Φτιάχνεται πανεύκολα! Με τη συνταγή που θα σου δώσω, θα φτιάξεις ένα Παγωτό Σάντουιτς Στρατσιατέλα που θα εξαφανιστεί από το τραπέζι σε χρόνο ρεκόρ. Είναι ιδανικό για τις ζεστές μέρες, αλλά και για κάθε στιγμή που θέλεις κάτι γλυκό και δροσερό!

Παγωτό Σάντουιτς Στρατσιατέλα

Παγωτό Σάντουιτς Στρατσιατέλα

Φτιάξτε το πιο εύκολο και πεντανόστιμο Παγωτό Σάντουιτς Στρατσιατέλα! Με μπισκότα, κρέμα και κομματάκια σοκολάτας, είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια.

Prep Time 15 minutes
Additional Time 5 hours
Total Time 5 hours 15 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το δροσερό και πεντανόστιμο Παγωτό Σάντουιτς Στρατσιατέλα, θα χρειαστούμε τα παρακάτω:

  • 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (κρύα)
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (κρύο)
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Βάζουμε μεμβράνη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού (25×30 εκ.)
  2. Βάζουμε τα μπισκότα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα έτσι ώστε να μην έχει χοντρά κομμάτια.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος,το κρύο ζαχαρούχο,τις βανίλιες και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
  5. Προσθέτουμε την θρυμματισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με την μαρίζ πολύ καλά το μείγμα.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και το στρώνουμε να είναι ομοιόμορφο παντού.
  7. Βάζουμε κατά την ίδια φορά τα υπόλοιπα μπισκότα έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια όπως κάναμε αρχικά.
  8. Κλείνουμε την μεμβράνη και βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  9. Κόβουμε τα παγωτά σάντουιτς και είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!!

Η Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη

Notes

Για να γίνει το Παγωτό Σάντουιτς Στρατσιατέλα σας πραγματικά τέλειο, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Κρύα υλικά: Είναι πολύ σημαντικό η φυτική κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα να είναι πολύ κρύα από το ψυγείο. Αυτό βοηθάει την κρέμα να αφρατέψει καλύτερα και πιο γρήγορα. Μπορείτε ακόμα και να βάλετε το μπολ και τους αυγοδάρτες του μίξερ για 10 λεπτά στην κατάψυξη πριν το χτύπημα!

Κουβερτούρα: Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα όσο πιο λεπτά μπορείτε. Έτσι, θα απλωθεί καλύτερα και δεν θα έχετε πολύ σκληρά κομμάτια στο παγωτό.

Μπισκότα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μπισκότου πτι μπερ σας αρέσει (π.χ. απλά, με σοκολάτα). Αν θέλετε, μπορείτε να βουτήξετε ελαφρά τα μπισκότα σε γάλα για 1 δευτερόλεπτο πριν τα στρώσετε, για ακόμα πιο μαλακή υφή, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Κόψιμο: Για να κόψετε τα παγωτά σάντουιτς πιο εύκολα, μπορείτε να βουτήξετε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και να το σκουπίσετε πριν από κάθε κοπή.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή