Μου ζεσταίνει την καρδιά που η θεία του πατέρα μου έσωσε και μοιράστηκε τις αγαπημένες συνταγές της οικογένειάς μας επιτρέποντάς μου να επανασυνδεθώ με τα αγαπημένα μου παιδικά χρόνια. Προσπάθησα να αναδημιουργήσω τη συνταγή της για τα παξιμάδια, βγήκαν νόστιμα!
Υλικά
4 φλιτζάνια αλεύρι
4 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το λάδι. Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και τη βανίλια. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Διπλώνουμε τελευταία τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Με ένα κουταλι βάλε το μειγμα σε ελαφρώς λαδωμένο ταψι, σχηματίζοντας μια μακριά λωρίδα περίπου 5 εκ πλάτος και 2,5 εκ πάχος.
Τοποθετήστε κάθε λωρίδα περίπου 2,5 εκ μεταξύ τους γιατί το μείγμα απλώνεται κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά ή μέχρι να σφίξουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήστε να κρυώσει μόνο ένα λεπτό. Με σπάτουλα, σηκώνετε προσεκτικά μία λωρίδα τη φορά σε ξύλο κοπής.
Με κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το καθένα σε 2 εκ χοντρά μπισκότα. Καθώς κόβετε φέτες, τοποθετήστε τις κομμένες μερίδες στο ταψί,
με την πλευρά προς τα κάτω, βάλτε το γεμάτο ταψί σε θερμαινόμενο φούρνο στους 180°Ψ για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά για να φρυγανίσετε ελαφρά
Αφαιρέσετε από το ταψι και αφησετε να κρυωσουν. Αυτά φυλλασονται καλά σε ένα μεγάλο δοχείο
ΠΗΓΗ: Melissa Sinopoli LeeNONNA’S AUTHENTIC ITALIAN RECIPES