Πατατοσαλάτα με Μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι

Υλικά:

4-5 μεγάλες πατάτες
300-350 γρ μπεικον
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
30-40 γρ τυρί
100 γρ κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι
30 ml γάλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε.
2. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το μπεικον.
3. Βάζετε τις βραστές πατάτες σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα σκεύος, προσθέτετε το μπεικον και αλατοπιπερώνετε από πάνω.
4. Φτιάχνουμε ένα μείγμα από κρέμα γάλακτος, κρόκους αυγών και γάλα και το προσθέτουμε όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται πάνω από τις πατάτες.

5. Προσθέστε φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ψήστε για περίπου 25 λεπτά. Ο φούρνος πρέπει να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς πριν εισάγετε το φαγητό.
6. 5 λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το ξαναβάζουμε στο φούρνο (5 λεπτά).

Καλή όρεξη!

Μερικές συμβουλές!
Οι πατάτες πρέπει να βράσουν πριν τις βάλουμε στο φούρνο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινα κρεμμύδια και μπορείτε να προσθέσετε χόρτα, νομίζω ότι θα ήταν ακόμα πιο γευστικό με τον πράσινο άνηθο να προστεθεί στο τέλος.

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΥπέροχα Κορνεδάκια με κρέμα βανίλιας και σοκολάτα