Ανακαλύψτε μια πρωτότυπη και εύκολη συνταγή για μια πατατόπιτα που μοιάζει με κέικ! Με απλά υλικά και μια έξυπνη τεχνική, δημιουργούμε μια νόστιμη και ελαφριά επιλογή για γεύμα ή σνακ. Πάμε να την ετοιμάσουμε!
Υλικά
900 γρ. βρασμένες πατάτες 2 4 αυγά
150 ml γάλα χαμηλών λιπαρών 4 8 ντοματίνια ψιλοκομμένα
1/2 πιπεριά χρωματιστή ψιλοκομμένη 6 2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 8 30 γρ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση :
Σε λαδωμένο στρογγυλό τσέρκι ή φόρμα ρίχνουμε τις πατάτες και σχηματίζουμε με ποτήρι μια φωλιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε ντοματίνια, πιπεριές, βασιλικό και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε τη φωλιά από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα αυγών, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά καιιιιιιι.. απολαμβάνουμε