Τα προϊόντα από αυτή τη ζύμη δεν μπαγιατευουν, είναι αφράτα, και μπορούν να καταψυχθούν, αν χρειαστεί, να αποψυχθούν θα είναι σαν να τα είχες μόλις ψήσεί.

Αυτή η μερίδα ζύμης βγάζει 16-17 πιτάκια

Χρειαζόμαστε:

Αλεύρι 500 γρ
Γιαουρτι ή κεφιρ 250 γρ
Κρέμα γάλακτος, από 25%-35% 100 g (αν είναι λιγότερο λιγοτερο λιπαρη – προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο)
Αυγό 1-2
Αλάτι 0,5 κουτ.γλ
Ζάχαρη 100-120 γρ
1 βανίλια
Μπέικιν πάουντερ 8-10 γρ
Φρεσκια μαγιά 25 γρ ή 8 γρ ξερή

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γιαουρτι, την κρέμα γάλακτος, μια κουταλιά ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαγιά, 2-3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε, βάζουμε σε ζεστό μέρος.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, ανακατεύουμε με την μαγια που έχει φουσκώσει και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι.

Ζυμώνουμε τη ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη, σχηματίζουμε μπαλάκια, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Ανοιγουμε τα πιτακια βάζουμε την γεμιση κλεινουμε όπως μας αρέσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Αλείφουμε τις πίτες με κρόκο αβγού αναμεμειγμένο με 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα, αφήνουμε να στεγνώσουν για 5-7 λεπτά για ένα όμορφο χρώμα στις πίτες.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για 20-25 λεπτά.

Γεμιση:
Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα φρούτα. Κόβουμε τα βερίκοκα σε 3-4 μέρη.
Εάν τα φρούτα δεν είναι γλυκά, προσθέστε ζάχαρη στη γέμιση ανακατεμένη με κορν φλαουρ, ένα ποτήρι (200 ml) ζάχαρη + 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλαουρ

Η Συνταγή είναι από εδώ