Υλικά:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο χλιαρό νερό
Αλάτι
Φέτα (προαιρετική)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι ή νερό.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο εργασίας και πλάθουμε το πλατέτσι με πάχος 1-2 δάχτυλα.
Αν θέλουμε, σκορπάμε τη φέτα πάνω στο φύλλο.
Τυλίγουμε προσεκτικά τη ζύμη και την πλαταίνουμε.

Με ένα πιρούνι πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια των ψωμιών και φτιάχνουμε στολίδια.
Ψήνουμε τα πλατέτσια στον φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Στέλλα Σαντου

Προηγούμενο άρθροΜάφινς καρότου με βρώμη και καρύδια
Επόμενο άρθροΠαξιμάδια με αποξηραμένα κεράσια και καρύδι