Αυτή η συνταγή για πρασοκεφτέδες είναι απλή και εύκολη, με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Το αποτέλεσμα είναι νόστιμοι, χρυσαφένιοι κεφτέδες με ωραία υφή και πλούσια γεύση από τα πράσα, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και τη φέτα.
Υλικά:
2 πράσα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι και πάπρικα
1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη με τα χέρια
Φαρίνα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα πράσα και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
Αλατοπιπερώστε, προσθέστε την πάπρικα και τον δυόσμο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέστε στο μείγμα τη φρυγανιά και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε σταδιακά φαρίνα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός που στέκεται.
Σχηματίστε κουταλια κουταλια τους κεφτέδες και τηγανίστε τους μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
Στραγγίξτε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε ζεστούς με την αγαπημένη σας σάλτσα ή σως.
Ευχαριστούμε την κα Ελινα Σκλαβου