Διαφήμιση

Μπιφτέκια Κοτόπουλου

Συστατικά

1 κγρ κιμά κοτόπουλο
2 φλιτζάνια μπαγιατικο ψωμί κομμένο σε κομμάτια (τα βάζουμε σε ένα μπλεντερ να γινουν ψίχουλα)
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας σκόνη σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Οδηγίες

Στο μπολ ενός μίξερ αναμείξτε το ψωμί και τον κιμά, προσθέστε 1 αυγό, 2 κουταλιές της σούπας σκόνη σκόρδου, 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, 2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι, 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
(χρησιμοποιήστε λιγότερο εάν δεν σας αρέσει πικάντικο).
Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα της κουτάλας του μίξερ για να ανακατέψετε τα πάντα σε χαμηλή ταχύτητα.
Με το μίξερ να λειτουργεί, προσθέστε αργά ⅔ φλιτζάνι γάλα λίγο κάθε φορά, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.


Γυρίστε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και συνεχίστε το κτύπημα για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και θερμάνετε σε μέτρια φωτιά.
Βυθίστε μια σέσουλα παγωτού ή ένα κουταλι σε κρύο νερό σχηματίστε μία μπαλα με τα χέρια σας και βάλτε το στο τηγάνι, τοποθετώντας τις μπάλες περίπου 5-6 εκ. Στη συνέχεια ισιώστε τις μπάλες με το πίσω μέρος της  μια σπάτουλας μέχρι να έχουν πάχος περίπου 2 εκ. (μπορείτε να το σχηματίσετε το μπιφτέκι εξ αρχής με τα χερια σας)


Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, στη συνέχεια γυρίστε και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά του μπιφτεκιού για περίπου 5-6 λεπτά συνολικά.

ΠΗΓΗ: letthebakingbegin.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση