Πιλάφι με κοτόπουλο στο φουρνο

Το τεμπέλικο πιλάφι είναι ένα υπέροχο γεύμα για ένα μεγάλο τραπέζι👩‍🍳👌
Πιλάφι μαγειρεμένο στο φούρνο, ένα σικ πιάτο για μεσημεριανό ή βραδινό.
Και μπορεί επίσης να προετοιμαστεί εύκολα, εάν ξαφνικά ήρθαν επισκέπτες σε εσάς.
Το πιλάφι αποδεικνύεται πολύ νόστιμο, το ρύζι είναι εύθρυπτο και το κρέας τρυφερό και ζουμερό.

Μια πανδαισία υφών: Το πιλάφι, μαγειρεμένο με ζωμό κοτόπουλου, αποκτά μια βελούδινη υφή και πλούσια γεύση. Κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση, καθώς το πιλάφι αγγίζει απαλά τον ουρανίσκο, ενώ τα κομμάτια κοτόπουλου προσφέρουν μια παιχνιδιάρικη αντίθεση υφής.

Ένα πιάτο γεμάτο μνήμες: Η συνταγή για πιλάφι με κοτόπουλο στο φούρνο περνάει από γενιά σε γενιά, φέρνοντας στο νου οικογενειακές συγκεντρώσεις και γιορτινά τραπέζια. Η μυρωδιά του ψημένου κοτόπουλου και του ρυζιού ξυπνά νοσταλγικές αναμνήσεις και δημιουργεί μια αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας.

Ποικιλία και προσαρμοστικότητα: Η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά, όπως καρότο ή αρακά, ή να εμπλουτίσετε το πιλάφι με μπαχαρικά, όπως κανέλα ή γαρίφαλο.

Ιδανικό για κάθε περίσταση: Το πιλάφι με κοτόπουλο στο φούρνο αποτελεί ένα πιάτο ευέλικτο, που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε ένα επίσημο δείπνο, είτε να απολαύσετε ένα οικογενειακό γεύμα, αυτό το πιάτο θα σας ενθουσιάσει.

✅Προϊόντα:

2 κρεμμύδια
2 καρότα
αλάτι, πιπέρι για γεύση
360 γραμμάρια ρύζι στον ατμό
8 μπουτάκια κοτόπουλου
600 χιλιοστόλιτρα νερού
4 σκελίδες σκόρδο

✅Πώς να μαγειρέψετε τεμπέλικο πιλάφι:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και μετά το μεταφέρουμε σε ένα ζεστό τηγάνι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει διάφανο χρώμα. Προσθέστε τριμμένα καρότα σε αυτό, αλάτι για γεύση και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεπλύνετε τα μπούτια κοτόπουλου, στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Αλάτι και πιπέρι για γεύση και προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας.
Το ρύζι πλένεται κάτω από τρεχούμενο νερό.
Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε στον πάτο τα τηγανητά λαχανικά και ισιώνουμε καλά. Βάζουμε από πάνω το ρύζι και το απλώνουμε.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το πιέζουμε μέσα στο ρύζι. Βάλτε τα μπούτια κοτόπουλου από πάνω και γεμίστε προσεκτικά τα πάντα με νερό.
Σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο, προθερμασμένο στους 190-200 βαθμούς.
Και ψήνουμε για 1 ώρα. Και μετά βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη σερβίρουμε στο τραπέζι.

Καλή όρεξη!❤️

ΠΗΓΗ: dom_resept

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Κότσι με τηγανιτές πατάτες
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα Μπακλαβά (Vid)