Η σαλάτα coleslaw είναι μια κλασική σαλάτα που συνδυάζει τραγανές υφές και ισορροπημένες γεύσεις. Είναι ιδανική ως συνοδευτικό σε ψητά κρέατα, μπάρμπεκιου ή ακόμα και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.

Υλικά

Κομμένο λάχανο κόκκινο και άσπρο
1 τριμμένο καρότο στο ψιλό
Σταφίδες ή κράνμπερις (μια χούφτα)
Βρασμένο καλαμπόκι
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό
Πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Σάλτσα (όλα χτυπημένα στο σέικερ)
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι και λίγη καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το λάχανο, το τριμμένο καρότο, τις σταφίδες ή τα κράνμπερις, το καλαμπόκι, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι και το πράσινο κρεμμυδάκι.
Σε ένα σέικερ ή ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το γιαούρτι, το ξύδι βαλσαμικό, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Καλύψτε τη σαλάτα και αφήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρετε κρύα και απολαύστε!

Η Συνταγή είναι της κας Roula Hatzispirou