Συστατικά

1 αυγό
120 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιαq ή μία βανίλια
250 γρ αλεύρι
125 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

20 λεπτά

Ανακατεύουμε με ένα αυφόδαρτη το αυγό, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι να γίνει η άμμος
Προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε καλά να γίνει μια μπάλα.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και το απλώνουμε με τον πλάστη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος(λαδόκολα).
Στη συνέχεια το κόβουμε με κουπάτ ή στο σχήμα που θέλουμε.
Ψήνετε για 15-20 λεπτά στους 180°, προσέχοντας το πάχος του κουλουριού σας.
Μπορείτε να αλλειψετε με γλάσο κρόκου αυγού (προαιρετικά).

Καλή Απόλαυση