Υλικά

450 γρ φύλλο Βηρυτού
200 γρ βούτυρο

Σιρόπι

300 ml νερό
150 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνουμε μια βέργα ώστε να τυλιχτεί εκεί το σαραγλί μας για να το γεμίσουμε μετά με το παγωτό..Ένας τρόπος είναι το χαρτόνι. Θα το κόψουμε με ένα ψαλίδι στα 35 εκ.και θα το στρίψουμε ρολό και θα το ντύσουμε με αλουμινόχαρτο.Έτσι έχουμε έτοιμα καλούπια.

Ξεκινάμε τωρα με τα φύλλα.Παίρνουμε δυο φύλλα και χωρίς να τα λαδώσουμε τα τυλίγουμε στή βέργα μας που έχουμε βουτυρώσει λίγο για να μπορέσουν να ξεκολλήσουν μετά τα σαραγλί μας εύκολα. Τυλίγουμε σουρώνουμε να κάνει τις γνωστές ζάρες και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.Παίρνουμε το βούτυρο και σε ενα κατσαρολάκι το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει καλά καλά.Περιχύνουμε τα σαραγλί μας με το καυτό βούτυρο και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι,το βράζουμε για 6 λεπτά.Αφού βγάλουμε τα σαραγλί από το φούρνο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα σαραγλί μας περίπου 4 δάχτυλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Τα βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι και τα βγάζουμε αμέσως. Εχουμε έτοιμο παγωτό της αρεσκείας μας και με ενα κουταλάκι γεμίζουμε τα σαραγλί μας και τα βάζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες πριν τα απολαύσουμε!!!!! Μπορούμε να κάνουμε και λίγα τρίγωνα,απλά θέλει να τα βγάλουμε πιο γρήγορα από ότι τα σαραγλί.Επίσης δεν πετάμε τίποτα,ακόμα και τα τρίμματα που περισσεύουν καθώς στρίβουμε τα φυλλα να βγουν απο τις βέργες ,τα αξιοποιούμε.Εγώ έκανα παγωτό με γεύση μπακλαβά. Για το μπακλαβά… Όπως αφαιρούσε τα σαραγλί απ τις βέργες τρίβονταν κάποια φύλλα, Αυτά τα τρίμματα τα έριξα μέσα στο σιρόπι που περίσσεψε, κι έριξα 1 χούφτα καρύδι καβουρδισμένο 1/2 κγ κανέλα 1 κ γ ζάχαρη ελάχιστο γαρύφαλλο, τα ανακάτεψε και τα έριξα στο μείγμα παγωτού (ότι συνταγή για παγωτό φτιάξεις.)

Προηγούμενο άρθροΘράψαλα κρασάτα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με φέτα και ελιά