Υλικά

Φόρμα (30*11 cm)
Ζύμη:
380 γρ. αλεύρι
200 ml νερό
12 γρ. νωπή μαγιά (ή 4 γρ. ξηρή μαγιά)
6 γρ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη
60 γρ. ηλιέλαιο (ραφιναρισμένο)

Γέμιση:
40 γρ. βούτυρο
150-200 γρ. τυρί (γκουντα ένταμ)
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανός
Πρέζα αλάτι
1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Διαλύω τη μαγιά και τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό.
Ρίχνω το ηλιέλαιο και το αλάτι.
Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω τη ζύμη.
Ζυμώνω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ένας λείος σβόλος.
Αλείφω ελαφρά τη ζύμη με ηλιέλαιο, τη σκεπάζω και την αφήνω να φουσκώσει για 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω τη γέμιση. Τρίβω το τυρί και ψιλοκόβω το μαϊντανό.
Λιώνω το βούτυρο και περνάω το σκόρδο από μια πρέσα. Το προσθέτω στο βούτυρο μαζί με το αλάτι.
Ζυμώνω την έτοιμη ζύμη, την πασπαλίζω με αλεύρι και την ανοίγω σε ένα φύλλο, τετραγωνο, περίπου 40 εκατοστά.
Αλείφω γενναιόδωρα το φύλλο με βούτυρο σκόρδου.
Πασπαλίζω με τυρί και μαϊντανό.(κράτησα και λίγο για από πάνω)
Κόβω το φύλλο στην αρχη σε σταυρο και μετα καθε τεταρτημοριο στην μεση, στοιβάζω 4 και 4 και καθε στοιβα την κοβω σε τρία κομμάτια.
Τοποθετώ καθε πακετάκι ορθια στη φόρμα.
Αλείφω το ψωμί με αυγό. Εγω παπσπάλισα και με επιπλέον τυρι απο πάνω
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 40-45 λεπτά.
Αφαιρώ αμέσως το ψωμί από τη φόρμα, όσο είναι ζεστό.

Συμβουλές
Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε τυρί μου αρέσει.
Μπορώ να προσθέσω και άλλα μυρωδικά στη γέμιση, όπως θυμάρι ή ρίγανη.
Όταν το ψωμί κρυώσει καλά, μπορώ να το κόψω σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!