Σοκολατένια BonBons με Καρύδα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η συνταγή είναι τόσο απλή που θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα θα τα φτιάξετε. Το δροσερό εσωτερικό καρύδας αγκαλιάζεται από μια πλούσια επίστρωση σοκολάτας, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο bonbon. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για τη βάση καρύδας:
- Παχιά Κρέμα: 150 γραμμάρια
- Τριμμένη καρύδα: 200 γραμμάρια
- Ζάχαρη: 80 γραμμάρια
Για την επικάλυψη:
- Σοκολάτα γάλακτος (για λιώσιμο): 125 γραμμάρια
Για την Παχιά Κρέμα (σπιτική):
- Καλό βούτυρο (χωρίς αλάτι): 2 φλιτζάνια
- Πλήρες γάλα: 1 φλιτζάνι
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Ξεκινάμε τη συνταγή ετοιμάζοντας την Παχιά Κρέμα (αν δεν έχουμε έτοιμη): Βράζουμε 2 φλιτζάνια καλό βούτυρο (χωρίς αλάτι) με 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα και αμέσως μετά χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ για 5 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και την καρύδα, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στη συνέχεια, σχηματίζουμε μικρούς ράβδους (ή μπαλάκια) με το μείγμα καρύδας.
Βάζουμε τους σχηματισμένους ράβδους σε ένα ταψάκι (καλυμμένο με λαδόκολλα) και τους αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες, για να σφίξουν καλά.
Αφού οι ράβδοι καρύδας έχουν σφίξει, λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος (είτε σε μπεν μαρί είτε στα μικροκύματα).
Επικαλύπτουμε τους ράβδους καρύδας με τη λιωμένη σοκολάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια οδοντογλυφίδα ή ένα πιρούνι για να τους βουτήξουμε.
Τοποθετούμε ξανά τα **Σοκολατένια BonBons με Καρύδα** στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Απολαύστε το!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψύξης
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά (για την κρέμα)
Συνολικός Χρόνος: 25 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 6 ώρες (5 ώρες για τους ράβδους καρύδας + 1 ώρα για την επικάλυψη).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για σοκολάτα γάλακτος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα για πιο έντονη γεύση σοκολάτας. Δείτε και άλλες συνταγές για γλυκά ψυγείου.
Για να γίνει πιο τραγανό το εσωτερικό των bonbons, προσθέστε στη γέμιση 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο μπισκότο τύπου πτι-μπερ. Δείτε κι άλλες συνταγές με μπισκότα για έμπνευση.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με ζαχαρούχο γάλα για πιο πλούσια, κρεμώδη υφή. Σε αυτή την περίπτωση, προσαρμόστε την ποσότητα της παχιάς κρέμας. Δείτε ιδέες για σοκολατένια γλυκά.









