…Χωρίς μίξερ, χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο!!!
Υλικά:
Για το κέικ:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κ.σ. κακάο
1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
10 κ.σ. ηλιέλαιο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε το νερό, το ηλιέλαιο, το ξύδι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέστε τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατέψτε απαλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο.
Η Συνταγή/Φωτό είναι της κας Κατερίνα Καταξάκη