Σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο και εύκολο φαγητό που υπάρχει, τον σολομό με σάλτσα λεμονιού και βουτύρου. Τα τρυφερά φιλέτα σολομού ψήνονται στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και μετά καλύπτονται από μια απλή και πλούσια σάλτσα λεμονιού. Και το καλύτερο; είναι έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σολομός με σάλτσα λεμονιού
Δοκίμασε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σολομό με σάλτσα λεμονιού και βουτύρου. Ζουμερός σολομός, έτοιμος σε 20 λεπτά, ιδανικός για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το απίθανο πιάτο, θα χρειαστούμε:
- 3 Φιλέτα σολομού
- 3 Σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 4 κ.σ. Ανάλατο βούτυρο
- 4 κ.σ. Χυμό λεμονιού
- 120 ml. (½ κούπα) Ζωμό κότας
- 1 κ.γ. Μέλι
- Αλάτι & Πιπέρι
- Σκόνη σκόρδου
- Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις τον τέλειο σολομό με σάλτσα λεμονιού και βουτύρου.
1. Ξεκινάω αλατοπιπερώνοντας τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές και ρίχνω λίγη σκόνη σκόρδου.
2. Σε ένα τηγάνι, βάζω λίγο ελαιόλαδο και ψήνω τον σολομό από την πρώτη πλευρά για 3-4 λεπτά. τον γυρίζω από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά. αφαιρώ τον σολομό από το τηγάνι και τον βάζω στην άκρη.
3. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτω λίγο ανάλατο βούτυρο και μαγειρεύω το σκόρδο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. στη συνέχεια, ρίχνω τις 4 κουταλιές βούτυρο, τον ζωμό κότας, τον χυμό λεμονιού και το μέλι. αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρά.
4. Βάζω τον σολομό ξανά στο τηγάνι και τον αφήνω να σιγοβράσει για λίγα ακόμα λεπτά. όσο ψήνεται, ρίχνω με ένα κουτάλι τη σάλτσα πάνω από τον σολομό.
5. Μεταφέρω τον σολομό στα πιάτα, περιχύνω με τη σάλτσα και πασπαλίζω με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Χρήσιμα Tips για τον Σολομό
- Εύκολη παραλλαγή: Αν θέλεις να κάνεις τη σάλτσα σου πιο κρεμώδη, μπορείς να προσθέσεις 120 ml. κρέμα γάλακτος και 4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα, αφού έχει πήξει ελαφρά.
- Δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο: Ο σολομός ψήνεται πολύ γρήγορα, οπότε μην τον αφήσεις πολύ στο τηγάνι για να μη στεγνώσει.










