Πικάντικη κόκκινη σάλτσα γαρίδας με πιλάφι

Η Συνταγή είναι του Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Υλικά

Για τσιγάρισμα γαρίδας

1 κιλό γαρίδες φρέσκιες η κατεψυγμένες μόνο η σάρκα
50 γρ ελαιόλαδο
50 γραμμάρια βούτυρο για το τσιγάρισμα
Αλάτι πιπέρι
Χυμός από μισό λεμόνι

Υλικά για την σάλτσα

1 συσκευασία χυμό ντομάτας κύκνος 350 – 500 ml
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο
100 ml ζεστό νερό
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
1κουταλακι του γλυκού τριμμένο βασιλικό
30 gr βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες τις πλένουμε και τις βάζουμε σε χαρτί απορροφητικό κουζίνας να στεγνώσουν πολύ καλά.
Σε δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί και το βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες για πολύ λίγο χρόνο περίπου 2 με 3 λεπτά η κάθε πλευρά (αλατο/πιπερώνουμε) και προσθέτουμε τον χυμό από μισό λεμόνι και τον τριμμένο βασιλικό.
βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι συνεχίζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.

Σοτάρουμε και τον πελτέ μαζί με το μπουκοβο να δώσει ιδιαίτερο χρώμα και γεύση και σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτες μαζί με το ζεστό νερό και μόλις πάρει τις πρώτες βράσεις ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για να δέσει η σάλτσα θέλει περίπου 15 με 20 λεπτά ΚΑΙ 5 λεπτά πριν κλείσουμε την φωτιά προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες που είχαμε αφαίρεση στην αρχή και προσθέτουμε βάζουμε και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο μαζί και την ζάχαρη.
Όταν δέσει η σάλτσα την αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε στα πιάτα.

Καλή Απόλαυση

 

 

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινά Λαζαράκια
Επόμενο άρθροΑυγοφέτες με σιρόπι