Σουτζουκάκια με Ρύζι
Συστατικά
Για τη σάλτσα:
ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
5-6 κομμάτια μπαχάρι
μια δόση κόκκινου κρασιού
3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
400 γραμμάρια κονσερβοποιημένες ντομάτες σε κύβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι κύμινο
αλατοπίπερο

Για τα κεφτεδάκια:
800 γραμμάρια μοσχαρίσου κρέατος
1/2 κρεμμύδι λιωμένο
3 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
150γρ τρίμματα μπαγιάτικου ψωμιού
μια χούφτα φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι νερό (παραλείψτε αυτό εάν χρησιμοποιείτε το μουσκεμένο ψωμί)
αλατοπίπερο

Οδηγίες

Για τη σάλτσα:
Ζεσταίνουμε μια καλή δόση ελαιολάδου σε μία κατσαρόλα, σε υψηλή φωτιά.
Καραμελώστε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίξτε στο κρασί. Προσθέστε το μπαχάρι και τα φύλλα δάφνης. Περιμένετε έως ότου εξατμιστεί πλήρως το κρασί.
Προσθέστε τον ντοματοπελτέ, τις κονσέρβες ντομάτας και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι.
Μειώστε τη φωτιά στη μέση. Προσθέστε 4 φλιτζάνια νερό, ζάχαρη, κύμινο και αλατοπίπερο. Σιγοβράστε μερικώς για περίπου 30-40 λεπτά.

Για τα κεφτεδάκια:
Εν τω μεταξύ, αρχίστε να κάνετε τα κεφτεδάκια.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε όλα τα συστατικά για τις κεφτέδες.
Ζυμώνουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά για να ενσωματωθούν τα πάντα. Θα πρέπει να πολύ μαλακό το μείγμα και υγρό, και αρκετά σφιχτεί για να μπορούμε να τον πλάθουμε.
Χωρίστε το μίγμα σε περίπου 14 μέρη. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε ωοοδειές σχήμα. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί αρκετά βαθύ ώστε να χωρέσει και η σάλτσα.
Μόλις τοποθετήσετε όλα τα κεφτεδάκια στο ταψί , ρίξτε τη σάλτσα πάνω από όλα χρησιμοποιώντας μια κουτάλα.
Ψήστε για περίπου 40-50 λεπτά. Ανακατέψτε τις κεφτεδάκια τουλάχιστον μία φορά, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα παντού.
Σερβίρετε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες. Προσθέτω ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.
Μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε με νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μια κουταλιά γιαουρτιού από πάνω.

 

ΠΗΓΗ: realgreekrecipes.com