Κολοκυθάκια γεμιστά στον φούρνο με σάλτσα γιαουρτιού

Χρειάζεται όντως λίγος χρόνος για το ψήσιμο των κολοκυθιών, αλλά κατά τα άλλα αυτό είναι ένα εύκολο γεύμα για να το φτιάξεις και αξίζει κάθε λεπτό γιατί είναι απολύτως νόστιμο.

(20 μικρά κολοκυθάκια)

Υλικά

Γέμισης:

450 γρ κιμά (μοσχάρι ή αρνί)
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
Μπαχαρικά (αλάτι και αλεσμένα όλα-μπαχαρικά) για γεύση

για την σάλτσα γιουρτιού:

6 φλιτζάνια απλό γιαούρτι πλήρες
2 1/2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
1 1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δυόσμο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Μόλις γίνει διάφανο, προσθέστε κιμά και αλάτι.
Μόλις το κρέας ψηθεί σχεδόν πλήρως, προσθέστε όλα τα μπαχαρικά κατά βούληση (περίπου 1 κουταλιά της σούπας).
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια χωρίς πυρήνα με το μείγμα κρέατος.
Ψήνετε τα γεμιστά κολοκυθάκια τοποθετώντας τα σε ταψί στρωμένο με χαρί ψησίματος
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αυτό θα διαρκέσει τουλάχιστον μία ώρα.

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα, αρχίστε να ζεστάνετε το γιαουρτι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φαλουρ στο κρύο νερό. Χτυπάμε το μείγμα με το κορνφλαουρ στο γιαούρτι, μαζί με τον τριμμένο αποξηραμένο δυόσμο και το χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.
Μεταφέρετε προσεκτικά τα κολοκυθακια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα γιαουρτιού, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα.
Σιγοβράζουμε τα κολοκυθάκια στο γιαούρτι για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί

Καλη Απόλαυση

Follow on instagram shami_eats_and_treats

Προηγούμενο άρθροMuffins Τυριού
Επόμενο άρθροΖαμπονοτυροπιτακια με τραγανό φύλλο