Το Σουφλέ Πατάτας με Μανιτάρια και Τυρί είναι μια συνταγή που εγώ αγαπώ να φτιάχνω, καθώς συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση. Επίσης, είναι ένα εύκολο πιάτο που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας, γι’ αυτό ταιριάζει τέλεια σε κάθε οικογενειακό τραπέζι. Επιπλέον, το κρεμώδες εσωτερικό του με τα μανιτάρια, τα αλλαντικά και τα τυριά, σε συνδυασμό με το χρυσαφένιο ψήσιμο, δημιουργεί ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα. Έτσι, το σερβίρω πάντα ζεστό, συνοδευόμενο από μια φρέσκια σαλάτα.


Υλικά Συνταγής

Για τη βάση:

  • Πατάτες βρασμένες: 500 γρ.
  • Αλεύρι φαρίνα: 80 γρ.
  • Βούτυρο λιωμένο: 100 γρ.
  • Τυρί Gouda τριμμένο: 300 γρ.

Για τη γέμιση:

  • Μανιτάρια κονσέρβας κομμένα: 200 γρ.
  • Μπέικον σε φέτες: 7
  • Ζαμπόν σε φέτες: 7

Για την κρέμα & επικάλυψη:

  • Αυγά: 4
  • Κρέμα γάλακτος: 400 ml
  • Τυρί μοτσαρέλα σε φέτες: 6
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Εδώ θα βρεις όλα τα βήματα για να φτιάξεις το πιο νόστιμο και αφράτο σουφλέ πατάτας!

1. Προετοιμάζω τις πατάτες και τη γέμιση. Βράζω τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις λιώνω σε ένα μεγάλο μπολ.

2. Σοτάρω τα αλλαντικά και τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι, σοτάρω ελαφρά το μπέικον, το ζαμπόν και τα μανιτάρια, μέχρι να ροδίσουν. Τα προσθέτω στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες.

3. Ενσωματώνω τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτω στις πατάτες το αλεύρι φαρίνα, το λιωμένο βούτυρο και το τριμμένο Gouda. Ανακατεύω καλά.

4. Φτιάχνω την κρέμα αυγού. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω τα 4 αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Προσθέτω αυτό το υγρό μίγμα στο μίγμα της πατάτας και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5. Ψήνω το σουφλέ. Αδειάζω το τελικό μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Από πάνω, στρώνω τις φέτες μοτσαρέλας. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να σφίξει, για περίπου 30-40 λεπτά.


 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ –> https://www.youtube.com/watch?v=qJ2_4ueGeVs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2qv6pfdKK6G_hr_lirK4y1oRKSYcGR5xwozIP7OtQPEXNr2ygvxf2yNok

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ