Κέικ ποτισμένο με σοκολάτα

Μέγεθος ποτηριού 200 ml

τα συστατικά

2 αυγα
1 ποτήρι ζάχαρης
1 ποτήρι λάδι σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα
Τσίμπημα αλατιού
2 Ποτηρια λευκό αλεύρι
2 φακ μπεικιν παουντερ
4 κγ πικρού κακάου
Μια κουταλιά της σούπας ξύδι
100-150 γρ σοκολάτα μαυρη κουβερτούρα
Ένα φλιτζάνι μόνο ένα τέταρτο γάλα

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά, αλάτι, ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι
να ασπρίσει σχεδόν το μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και χτυπάμε δυνατά συνέχεια.


Μετά προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε.

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε μέσα και το κακάο και πάλι χτυπάμε το μείγμα να γίνει σοκολατένιο.


Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι

και χτυπάμε καλα και ρίχνουμε και το μπεικιν.
Ήρθε η ώρα να ρίξουμε το ξύδι και ανακατεύουμε


Τώρα αδειαζουμε το μείγμα μας σε ένα πολύ καλά βουρωμένο ταψάκι 20-22 εκ

ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 35-40 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 ποτηρι γάλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε και την σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιωσει και να γίνει ένα υγρό σοκολοατενιο μείγμα
Τρυπάμε το κεικ μας με μια οδοντογλυφίδα παντού και το βρέχουμε με το μείγμα σοκολάτας πολυ καλά.

Κόβουμε το κέιμ σε 8 κομμάτια και πασπαλίζουμε εν ελλαξ τριμμένη καρύδα και τρουφα σοκολατας

Ετοιμοοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Βανίλιας…τέλειος συνδυασμός για τον καφέ σας
Επόμενο άρθροΚΡΕΜΑ κέικ…Πολύ ΕΥΚΟΛΟ να το κάνετε σε λίγα λεπτά‼