Kέικ βουτύρου

Ένα μπισκότο σύμφωνα με αυτή τη συνταγή λαμβάνεται πάντα, ακόμη και για αρχάριους, και δεν θα υπάρχουν προβλήματα με αυτό. Είναι ελαφρύ, ευάερο και πολύ απαλό.

Προϊόντα:

250 γρ. ανάλατο βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη (μπορείτε να προσθέσετε 20-30 γρ. ακομη αν θέλετε, πιο γλυκιά)
5 αυγά
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ενα τετράγωνο ταψί 18×18 εκ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό ταψί ή ένα ταψί για ψωμί.

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνω στην άκρη.
3. Προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια και ανακατέψτε για 15 λεπτά. Αυτό είναι ένα από τα βασικά σημεία στην προετοιμασία αυτού του μπισκότου, αυτά τα συστατικά πρέπει να αναμειχθούν καλά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το βούτυρο να γίνει άσπρο, ελαφρύ και αφράτο. Αυτό θα συμβεί σε περίπου 15 λεπτά.
4. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Προσθέστε κοσκινισμένα ξηρά υλικά. Αυτό είναι άλλο ένα κλειδί για να φτιάξετε ένα καλό κεικ.
6. Προσθέστε γάλα και εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 3-5 λεπτά.
7. Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα. Ψήνουμε στους 160°C για 55-60 λεπτά. Σας συνιστούμε να το δείτε ανάλογα με τον φούρνο σας

8. Ελέγξτε την ετοιμότητα χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι.
9. Ψύξτε το κέικ σε μια σχάρα για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει, μπορείτε να το κόψετε.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Татьяна Петрова

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Τυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΠίτσα με βάση κολοκυθιού….θα τους ξετρελάνετε