Μάφιν με σπανάκι!

Προϊόντα:

100 γρ σπανάκι
4 αυγά
100 γρ τυρί κρέμα
50 γρ ταχίνι σουσάμι
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
κίτρινο τυρί – τριμμένο / βάζω με το μάτι, αλλά ίσως περίπου 100-150 γρ. /

Παρασκευή:

Σιγοβράζουμε το σπανάκι σε βραστό νερό. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και στύψτε καλά.
Χτυπάμε τα αυγά, το ανθότυρο και το ταχίνι. Προστίθεται επίσης μπέικιν πάουντερ. Το σπανάκι κόβεται και μαζί με το κίτρινο τυρί στο τέλος. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίξτε σε φόρμες για μάφιν. Χρησιμοποίησα σιλικόνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο. Περίπου 20 λεπτά ίσως, και περισσότερο δεν το πρόσεξα ακριβώς.

Βγαίνουν περίπου 7-8 κομμάτια.
Το ταχίνι σουσαμιού μπορεί να αντικατασταθεί με 50 γρ αλεύρι αμυγδάλου. Αλλά προσωπικά προτιμώ και μου αρέσει περισσότερο με το ταχίνι. Σχεδόν δεν γίνεται αισθητό. Δίνει πολύ ευχάριστη γεύση και άρωμα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτα νόστιμο τηγανητό χοιρινό συκώτι
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες γεμιστές με λαχανικά και κιμά